НОВИНИ

Британският парламент определя насоки за утрешното гласуване на Брекзит

Трима министри от кабинета на Тереза Мей подадоха оставки в знак на несъгласие със стратегията за излизането на Великобритания от Европейския съюз. След като британският парламент реши да поеме контрола върху дневния ред за Брекзит, оставки подадоха министрите на индустрията, външните работи и здравеопазването. Утре британските депутати ще гласуват серии от алтернативни предложения за бъдещите отношения на Острoва с Брюксел. Доколко това гласуване ще разплете ситуацията около Брекзит? Отговор на този въпрос от кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

bnt avatar logo
от Веселин Паунов, кор. на БНР
20:30, 26.03.2019
Чете се за: 00:17 мин.
По света

Утре предстои да се гласуват алтернативни планове - от оставане на Великобритания в ЕС, до напускане на общността без сделка за Брекзит или провеждане на втори референдум.

Важното е да се разбере дали в Камарата на общините има изобщо мнозинство по някакъв вариант, защото в случай, че такова няма, премиерът Тереза Мей може да върне нейния вариант за споразумение за Брекзит.

Гласуванията утре нямат обвързващ характер - правителството не е задължено да ги изпълни.

Наблюдатели обаче не изключват и варианта за провеждане на общи избори, ако не се стигне до единодушно решение по темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на първо място в ЕС по замърсяване на въздуха с фини прахови частици
България е на първо място в ЕС по замърсяване на въздуха с фини прахови частици
 До понеделник Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС
До понеделник Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС