НОВИНИ

Пенсионерка от Русе си купи 274 грама кашкавал за 104 лева

Шок от сметка. Продадоха на пенсионерка от Русе 274 грама обикновен кашкавал за рекордните 104 лева. Как се е стигнало до тази сметка провери Даниела Димитрова.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова - Русе
18:04, 11.12.2015
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От голям хранителен магазин в Русе Малина Йорданова купила най-необходимите продукти за семейството си. Казва, че знае отлично цените на стоките и е внимавала при пазаруването да не надвиши сумата от сто лева. Жената останала шокирана, когато на касата й поискали двойно повече пари.

Малина Йорданова: „212 лева. Попитах - няма ли грешка? Госпожата каза - не. Платих, излязох и реших да проверя какво толкова съм купили за тази сума."

Първо прегледала касовата бележка и установила, че са й продали няма й 300 грама кашкавал за рекордните 104 лева. Оказва се, че върху етикета на стоката е записано, че кашкавалът като количество е 7 килограма и половина и затова струва толкова скъпо.

Управителят на магазина отказа да коментира абсурдната ситуация пред камерата ни. На четири очи обясни, че е станала грешка при маркирането и опаковането на млечния продукт. От общинския отдел за защита на потребителите обясниха как се разрешават подобни случаи.

инсп. Станислав Георгиев - отдел „Стопанска дейност и защита на потребителите" - Русе: „Обикновено фирмата връща парите и се извинява за настъпилото неудобство."
Малина Йорданова: „Върнаха ми парите, но нито разбрах защо е станало това нещо, нито получих извинение."

Нещо повече, клиентката твърди, че от магазина са задържали касовата й бележка. При подобни нарушения минималната санкция е 300 лева. През тази година в общинския отдел за защита на потребителите са постъпили само 42 жалби от недоволни клиенти. Най-много са били оплакванията срещу мобилните оператори, както и за закупена дефектна техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава спечелила 1,5 млрд. от банкови обири и петрол
"Ислямска държава" спечелила 1,5 млрд. от банкови обири и петрол
Недостиг на регистрационни табели за автомобили в цялата страна
Недостиг на регистрационни табели за автомобили в цялата страна