НОВИНИ

Петър Чобанов: В момента липсва позиция на правителството след Брекзита

В студиото на "Още от деня" бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър Чобанов заяви, че ако сега беше министър на финансите, то определено ще бъде притеснен от излизането на Великтобритания от ЕС. По думите му, тя беше една от страните в съюза, които имаха много ясно мнение по отношение на регулациите върху бизнеса. Тя се противопоставяше на подобни регулации и като цяло на европейски регулации, в които трудно може да намерим смисъл, обясни Чобанов.

петър чобанов момента липсва позиция правителството брекзита
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 05.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

"Това, което губи ЕС, освен голямата икономика на Великобритания, губи и страна, която е защитник на бизнеса и се противопоставя на тези регулации и на прекалената централизация, която включва по-голямо регулиране. Бих бил притеснен и от това как ще реагира ЕС и в каква посока ще поеме. Според ДПС, политическата интеграция трябва да се задълбочава, но трябва да търсим по-голяма конкуренция в ЕС, трябва да търсим по-малко регулации върху бизнеса и да търсим едни по-дълбоки административни реформи", каза Петър Чобанов.

Според него, това, което липсва в момента е позицията на българското правителство за това какво става след Брекзита и какви национални интереси по какъв начин отстояваме. "Тъй като знаем, че там има голям брой български граждани, които работят, има много студенти, Великобритания е важен инвеститор, т.е. по всички тези въпроси на нас ни е необходима конкретна позиция, да бъде дебатирана в обществото, да се обединим около нея и да знаем в престоящите разговори за бъдещето на ЕС точно какво търсим", допълни Чобанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ също е за широка лява коалиция на президентските избори
АБВ също е за широка лява коалиция на президентските избори
Левицата с обща кандидатура на президентските избори
Левицата с обща кандидатура на президентските избори