НОВИНИ

Победа за френските националисти след първия тур на местните избори(ОБНОВЕНА)

Триумф за крайнодесния Национален фронт на Марин льо Пен, след първия тур на местните избори.Партията на Льо Пен получи подкрепата на между 27 и 31 процента от избирателите, като изпреварва дясната опозиция и управляващите социалисти в шест от 13-те региона на страната. Това е силен удар за партията на социалистите, които досега традиционно печелеха в почти всички региони.

bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 07.12.2015
Чете се за: 00:20 мин.
По света

Вотът беше първа проверка на позициите на политическите сили след атентатите в Париж от 13-ти Ноември. Льо Пен е получила повече от 50% от гласовете в различните области.

Марин Льо Пен, лидер на Национален фронт: Истината е, че Националният фронт получава все повече доверието на френските избиратели. Ще видите, че то ще продължава да расте. Казвам ви го, за да не се изненадате.

Никола Саркози, лидер на републиканската партия: Обръщам се към тези хора, които смятат, че крайнодесните са решението на техните проблеми. Това няма как да стане, защото предложенията на тази партия биха влошили драстично ситуацията във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на миньорите от мина Черно море - Бургас заради неизплатени заплати
Протест на миньорите от мина "Черно море - Бургас" заради неизплатени заплати
САЩ отричат да са бомбардирали позиции на сирийската армия
САЩ отричат да са бомбардирали позиции на сирийската армия