НОВИНИ

Полицията в Испания арестува петима сърби от групировката "Розовите пантери"

Испанската полиция арестува в Барселона петима предполагаеми членове на легендарната престъпна група " Розовите пантери". Тя е специализирана в обири на бижута. И петимата арестувани са сърби.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:01, 07.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Полицията в Барселона арестува крадци от бандата "Розовите пантери" след като те ограбиха магазин за бижута за по-малко от минута. Плячката на петимата мъже струва 400 000 евро. И петимата са от сръбски произход. Полицейската акция става след сигнал от Германия, че един от крадците е отпътувал от Белград за Барселона.

"Розовите пантери" са уникална по рода си организация. Името й е дадено от Интерпол в чест на едноименния комедиен филм, след като откраднат диамант беше открит в кутийка от крем за лице.

"Пантерите" са от Босна, Хърватия, Македония, Черна гора и Сърбия. Смята се, че са извършили над 380 въоръжени обири на елитни бутици в Париж, Монако, Лондон, Сене Тропе, Женева, Дубай и Токио. Цената на откраднатото от тях превишава 334 милиона евро за периода 1999-2015 година.

Някои от крадците са арестувани или идентифицирани, като Борко Илинчич и Милан Лепойя, и Небойша Денич, когото продавачи взеха за рок-звезда, докато не извадил пистолет. Силата на бандата според разследващите,е замяната на всеки отстранен член от нов и то със същите умения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнаха екип на Бърза помощ в село Каменар
Нападнаха екип на Бърза помощ в село Каменар
Избрана е фирмата, която ще укрепва тютюневия склад
Избрана е фирмата, която ще укрепва тютюневия склад