НОВИНИ

Последно сбогом с Леми Килмистър

Милионите фенове на "Motorhead" гледаха тази нощ на живо поклонението пред Леми Килмистър, което се излъчваше на живо в канала на групата в YouTube. Легендарният вокалист почина на 28-ми декември на 70 годишна възраст след битка с рака. Поклонението започна в любимия "Рейнбоу" бар на Леми и обхвана целия булевард "Sunset Strip" в Западен Холивуд. "Моторхед" отправиха призив всеки почитател да отдаде почит на легендарния рокаджия в любимия си бар. А, фенове призоваха един от четирите нови елемента, включени в Менделеевата таблица, да бъде кръстен на Леми.

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 10.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Това беше само едно от хилядите възпоменания, с които почитатели по цял свят, включително в България, изпратиха легендарния вокалист на Моторхед. В Лос Анджелис се събраха стотици приятели, роднини и почитатели на Леми. В хилядите интервюта, които съм давал, винаги съм казвал, че Моторхед и Леми са вдъхновявали мнозина, каза основателят на Металика Ларс Улрих.

Ларс Улрих, основател на Металика
- Благодаря ти, Леми, задето спомогна да стана това, което съм. Благодаря ти за музиката, за питиетата, за
шегите, за това, че никога не ни съдеше и ме караше да се чувствам част от нещо, което е по-голямо от мен.

Именно заради това, което Леми е дал на своите почитатели, сбогуването не беше мрачно, а изпълнено със спомени за неговото "златно сърце" и доброта, неговите истории и саркастично чувство за хумор. Междувременно над 120 000 души са подписали интернет петицията, която предлага един от новооткритите химични елементи да бъде наречен Лемий. Всеки от тях е тежък метал и тъкмо затова е подходящ да носи името на легендарния вокалист на "Моторхед".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести и контрапротести разтърсиха Кьолн заради нападенията над жени
Протести и контрапротести разтърсиха Кьолн заради нападенията над жени
В студиото на По света и у нас Тони Николов коментира церемонията в Париж
В студиото на "По света и у нас" Тони Николов коментира церемонията в Париж