НОВИНИ

Правителство отпуска 100 млн. лева за неотложни ремонти на пътни отсечки

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред журналисти в МС, че днес правителството е одобрило отпускането на 100 млн. лева от бюджета за ремонти на пътни отсечки.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:41, 07.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
правителство отпуска 100 млн лева неотложни ремонти пътни отсечки

Прави се анализ на това кои отсечки най-спешно се нуждаят от ремонт тази есен, като акцентът ще е върху участъците с най-голям трафик. Сред обектите, към които ще бъдат насочени средствата, са околовръстният път на София - между отсечката на Ботевградско шосе и магистрала "Тракия", като ремонтите ще започнат от днес.
Ресурс ще бъде насочен към изхода на столицата в посока Перник - от Княжево през Владая до пътния възел на магистрала "Люлин" преди Перник и там се предвижда пълна рехабилитация на участъка и изграждане на светофарни уредби за ревесивно движение в пиковите часове - вечерните часове - в посока Перник, а през сутрешните - в посока София ще има по две ленти. Такава ще е организацията на движението и в петък, и в неделя в пиковите часове, допълни министърът.

Средства ще бъдат насочени и за рехабилитация на пътя Варна - Златни пясъци, който е в изключително тежко състояние, с активни свлачищни процеси, обясни министърът. В отговор на въпрос министър Нанков уточни, че ще се прави премостване на свлачището и рехабилитация на алтернативната пътна отсечка без укрепване на свлачището над Трифон Зарезан, защото само за него са нужни минимум 60 млн.лева.

Ще се работи и по пътни отсечки в Северна България, които се нуждаят от неотложен ремонт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители взеха детето си от детска градина насинено
Родители взеха детето си от детска градина насинено
Свободни работни места за учители във Варненска област
Свободни работни места за учители във Варненска област