НОВИНИ

Правителството и УНИЦЕФ ще продължат да работят за спазване правата на децата

Държавата и неправителствения сектор трябва да работят заедно за по-доброто бъдеще на децата на България. Това каза в Разлог председателят на Държавната агенция за закрила на детето - д-р Елеонора Лилова. С новия представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита посетиха Центъра за настаняване от семеен и несемеен тип.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
12:36, 31.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Българското правителство и УНИЦЕФ ще продължат да работят заедно, за да гарантират спазването правата на децата.

д-р Елеонора Лилова - предс. на Агенцията за закрила на детето: УНИЦЕФ ще подкрепя държавната политика и ще изпълнява правителственото споразумение, което УНИЦЕФ е подписало с настоящето правителство.
д-р Джейн Муита - представител на УНИЦЕФ за България: Надявам се, че заедно с усилията на правителството на България можем да продължим да се грижим за децата, така че те да могат да развият своя пълен потенциал и да станат успешни и щастливи.

В Националната стратегия за развитие на детето за следващите десет години ще бъде включен тригодишен план за работата на неправителствения сектор.

д-р Елеонора Лилова - предс. на Агенцията за закрила на детето: Провеждаме консултации и разписахме заедно с неправителствения сектор рамков документ, по който до края на годината да може тези пет месеца да вървим заедно.

По време на посещението си в Центъра за настаняване от семеен и несемеен тип в Разлог децата успяха да впечатлят своите гости с кулинарните си умения. Почерпиха ги с традиционната за разложкия край баница или както я наричат тук - шупла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима са в болница след катастрофа на път Е-79 между Мездра и Враца
Четирима са в болница след катастрофа на път Е-79 между Мездра и Враца
9-годишно дете пострада при катастрофата на АМ Хемус край Нови пазар
9-годишно дете пострада при катастрофата на АМ "Хемус" край Нови пазар