НОВИНИ

Президентът поздрави военните летци по случай празника им

По случай празника на авиацията и Българските военновъздушни сили президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев участва в тържествена церемония пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 15.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Държавният глава прие почетния караул и поздрави летците за празника, пожела им вяра и по-добро бъдеще, в което ще разгърнат способностите си.

По повод процедурата за избор на нови изтребители държавният глава призова да се запази мълчание, докато върви процедурата. Военният министър Красимир Каракачанов, който също присъства на церемонията, подчерта, че се очаква до края на година да има сключен договор за новите самолети.

;
Румен Радев - президент на Република България: В авиацията има един много хубав термин "радиомълчание". Аз призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност и равнопоставеност не са празни приказки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс
Къщата-музей на Яворов ще бъде спасена
Къщата-музей на Яворов ще бъде спасена