НОВИНИ

Петима жители на Гълъбово са задържани след безредици в ромската махала

Петима души от ромската махала в град Гълъбово са арестувани. Причината е, че роми не спазили полицейска разпоредба и се нахвърлили върху униформените, които се отзовали на няколко сигнала за силен шум. Арестуваните са с по няколко присъди.

bnt avatar logo
от
09:02, 15.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според полицията, всички задържани са с над два промила алкохол в кръвта. Сред тях е имало и 14-годишно момче, което замахнало със сатър срещу полицай. Напрежението в миньорското градче е потушено с идването на жандармерия. Предстои районната прокуратура да повдигне обвинения на арестуваните.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Овладяно е положението. Истината е, че полицията последната година и половина в много случаи предварително е овладяла тези случки. И с това, което се направи. Има обаче един голям проблем, който трябва да бъде споменат. Така наречените медиатори на тази общност, предимно кои са, това са местните барони. Тези медиатори не вършат абсолютно никаква работа. Получават някакви минимални пари, водят се някакви медиатори. Те се назначават от кметовете. Получават някакви средства от бюджета, но те не вършат никаква работа, т.е. тарторите на подобни събития ти ги правиш медиатори. Няма никакъв ефект от това, все едно вълкът да пази стадото .
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Чобанов:​ Във финалната фаза сме от сагата за къщата на Яворов
Тодор Чобанов:​ Във финалната фаза сме от сагата за къщата на Яворов
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Машина на времето за малките зрители
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Машина на времето" за малките зрители