НОВИНИ

Принц Филип се възстановява след шока от катастрофата

Британският принц Филип остана невредим при автомобилна катастрофа край имението му в графство Норфолк. При инцидента са пострадали двама души, които са пътували в друг автомобил. 97-годишният Херцог на Единбург е шофирал личния си автомобил - тема, която повдигна на Острова въпроса трябва ли възрастните хора да сядат зад волана.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
16:35, 18.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

В четвъртък вечерта в полицията е подаден сигнал за леко произшествие между два автомобила. Оказва се, че единият шофьор е принц Филип. При опит да се включи в движението по шосето, Ленд Роувърът на съпруга на Кралицата се блъска в друга кола и се преобръща. Принцът остава в съзнание и невредим. Леко пострадали са две жени, пътували в другата кола. С тях е имало и 9-месечно бебе.

Рой Ларн помага на шокирания принц Филип да излезе от автомобила си.

Рой Ларн, очевидец: Първо проверихме как са двете жени, а после отидохме до другата кола, където видяхме възрастен господин. Оказа се, че това е Херцогът на Единбург.
;

Филип е заклещил единия си крак, но лесно успява да се измъкне. Попитал за състоянието на хората в другата кола.

Рой Ларн, очевидец: Не беше ранен, но беше много шокиран от случилото се. Аз самият съм изненадан, че при толкова тежка катастрофа, няма по-сериозни последствия.

От полицията в Норфолк изясняват обстоятелствата и са категорични, че ще водят безпристрастно разследване. Оказа се, че общината е обмисляла въвеждане на нови мерки за безопасност в този пътен участък още преди инцидента. Тази сутрин ограничението за скоростта беше намалено с 10 мили в час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, който опита да избяга от полицейски патрул, остава в ареста
Мъжът, който опита да избяга от полицейски патрул, остава в ареста
Сръбска църква ще бъде кръстена на Владимир Путин
Сръбска църква ще бъде кръстена на Владимир Путин