НОВИНИ

Протести срещу Тръмп в Чикаго

Републиканският кандидат за президент на Съединените щати Донлад Тръмп отложи свой митинг в Чикаго заради опасения за сигурността. В града имаше бурни протести срещу него. Ексцентричният милиардер води в надпреварата сред съпартийците си, но с някои изказвания предизвиква яростна съпротива.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:51, 12.03.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

"Господин Тръмп току-що пристигна в Чикаго и се срещна с представители на силите на реда. Митингът тази вечер се отлага за друг ден. Благодаря ви. Вървете си с мир", каза човек от щаба на републиканския кандидат за президент на САЩ.

Зала Павилиън на университета на Илинойс избухна във възгласи след това съобщение. Скандираха привърженици и противници на Доналд Тръмп. Едните бяха доволни, другите не.

Полицията обяви, че не е препоръчвала отмяна на събитието, но очевидно от щаба на Тръмп са преценили ситуацията като достатъчно опасна. Протести срещу Тръмп имаше и по улиците на Чикаго.

Милиардерът води в надпреварата за номинация на Републиканската партия. Две от изявленията му предизвикаха бурната реакция - това за изграждане на стена между щатите и Мексико, и призивът за временна забрана на влизането на мюсюлмани в Америка. Противниците съпартийци на Тръмп - Марко Рубио и Тед Круз заявиха, че случилото се в Чикаго е тъжно, но и че Тръмп носи своята отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Фалшив сигнал за пожар прекъсна митинг на антиимигрантската партия в Германия
​Фалшив сигнал за пожар прекъсна митинг на антиимигрантската партия в Германия
САЩ обмислят да деблокират хуманитарна помощ за мигрантите
САЩ обмислят да деблокират хуманитарна помощ за мигрантите