НОВИНИ

Изпратихме хуманитарна помощ за мигрантите край Идомени

7 товарни коли тръгнаха тази сутрин от Кулата-Промахон с хуманитарна помощ за мигрантите от бежанския лагер край гръцкото село Идомени. Помощта,поискана от гръцкото правителство, ще бъде разтоварена в склад ,близо до Солунското пристанище ,откъдето ще бъде разпределена на нуждаещите се.

bnt avatar logo
от Юлия Караджова
09:55, 12.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Хуманитарната помощ включва походни легла, дюшеци, одеала, спално бельо и дърва за огрев.

Анжелина Тотева, началник на кабинета на премиера: Всичко е предназначено за Идомени. Там са поискали гръцката страна да доставим тази пратка, така че там отиваме.

Главен комисар Николай Николов, Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението": Използвам случая да благодаря на колегите от Червения кръст и на държавно югозападно горско предприятие, които само за малко повече от два часа успяха да се мобилизират и да доставят пратката.

Утре ще тръгне още една пратка с хуманитарна помощ, поискана от Република Македония.

Главен комисар Николов: Те специално се нуждаят от храни, вода, докато гръцките колеги изискват преди всичко материали за подслон на хората - палатки, одеяла, легла.

Никой не изключва вероятността България да бъде засегната от мигрантския проблем, но областният управител Бисер Михайлов е абсолютно убеден в готовността ни да се справим с проблема.

Бисер Михайлов, Областен управител на Благоевградска област: Съответно да призова към спокойствие жителите, както на общините Петрич и Сандански, така и на територията на област Благоевград

При поискана повторна помощ от страна на Гърция и Македония българското правителство е готово да реагира отново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погребаха Нанси Рейгън до съпруга й
Погребаха Нанси Рейгън до съпруга й
ОТ СЕДМИЦАТА: Какво се случи на срещата на върха ЕС-Турция
ОТ СЕДМИЦАТА: Какво се случи на срещата на върха ЕС-Турция