НОВИНИ

Проверката на "Пирогов" показва, че е необходимо преструктуриране на болницата

Данните от проверката на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" показват, че е необходимо преструктуриране на болницата, каквато е и тенденцията в повечето лечебни заведения с над 50 на сто държавно участие, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

проверката пирогов показва необходимо преструктуриране болницата
bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 21.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Министерството ще предложи подкрепа за реализацията на цялостната визия за преструктурирането. Това ще включва оптимизиране структурата на персонала и на дублиращите се дейности и звена.

Дейността на отделенията по хирургия, анестезиология, интензивно лечение, ортопедия и травматология трябва да се приведе в съответствие с медицинските стандарти при спазване на изискванията за съответните нива на компетентност и по отношение структурата на персонала, се посочва в съобщението.

Съотношението на лекари и сестри в четирите клиники по ортопедия и травматология не отговаря на изискванията на медицинския стандарт. Редица от проблемите в работата на УМБАЛСМ "Пирогов" се дължат на липсата на действащи медицински стандарти, например това са стандартите по хирургия и гастроентерология, отбелязват от пресцентъра на МЗ.

При разпределение на средствата за основни заплати в лечебното заведение има диспропорции и липсват единни правила и механизми, регламентиращи принципите за разпределение на основните и допълнителни възнаграждения на персонала.

В хода на проверката не е установен недостиг на медицински консумативи, необходими за работата на лечебното заведение. Със заповед на изпълнителния директор от октомври 2017 г. в болницата се осъществява медицински триаж на постъпилите пациенти, което оптимизира приема и прегледите още с влизането в болницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доган: Няма партия, която е готова да управлява след предсрочни избори
Доган: Няма партия, която е готова да управлява след предсрочни избори
Десетки помагат за възстановяването на изгорялата къща на семейство село Слатина
Десетки помагат за възстановяването на изгорялата къща на семейство село Слатина