НОВИНИ

Първата солна стая заработи в Кюстендил

Първата солна стая отвори врати в Кюстендил. Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация. Лекари казаха, че интересът на пациенти към солната терапия нараства с всеки изминал ден.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
10:23, 27.04.2019
13096
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Солната стая е оборудвана с модерна апаратура, която точно дозира разпрашаването на медицинската сол в помещението. Този вид терапия прочиства дихателните пътища от замърсители, прах и други алергени, стопира възпаления в дихателните пътища, облекчава синузит, кашлица, хреми и повтарящи се вирусни инфекции.

д-р Живко Неделчев - директор на Специализирана болница за рехабилитация - Кюстендил: Посредством вдишването на тази разпрашена сол, микронизирани частици, първо те действат отводняващо и от друга страна повишава имунитета.

Станислава Милчева е майка на две малки деца, които често боледуват. Затова решила да приложи на децата си терапията.

Станислава Милчева - родител: Кашлицата намалява, сополите спряха вече. Важното е, че не тъпчем и не тровим децата с лекарства, това е най-големия плюс, освен че има подобрение на симптомите.

Минимум 10 солни процедури трябва да направи пациент, за да има положителен ефект върху организма. Престоят в солната стая е от 20 до 40 минути, като най забавно е за децата, които докато се лекуват, играят сякаш са на морския бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца от Добрич подаряват великденски яйца на възрастни и самотни хора
Деца от Добрич подаряват великденски яйца на възрастни и самотни хора
Отец Никанор: Възкресението е възстановяването на мира между Бога и човека
Отец Никанор: Възкресението е възстановяването на мира между Бога и човека