НОВИНИ

Пътнически самолет се разби в Индонезия

Пътнически самолет на компанията "Лайън Еър" се разби в Индонезия. На борда е имало 189 души. Машината е паднала в морето близо до остров Ява и е потънала на 15 км северно от брега на острова. Метеорологичните условия са били добри и не са застрашавали полета.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:34, 29.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
По света

"Боинг 737" Макс 8 излита от столицата Джакарта в 6.20 сутринта за редовен едночасов полет до град Пангкал Пинанг на остров Суматра. 13 минути по-късно контактът с пилотската кабина е изгубен, а самолетът пада в морето до бреговете на остров Ява.

Преди машината да изчезне от радарите, пилотите са поискали да се върнат обратно. Според сайта "Флайтрадар 24", самолетът е изгубил височина, отново се е издигнал и след това е паднал в морето.

"На борда са били 189 души. 179 пътници и останалите - екипаж."

Роднини на пътници с ужас разбраха, че напразно очакват своите близки.

;

Във водата са намерени отломки и пътнически седалки, за които се смята, че са от изчезналия самолет. Властите съобщиха, че ще използват специална апаратура за издирване на черните кутии, както и сонар и дълбоководолази. Едва след намирането им ще може да се посочи причината за катастрофата.

Капитанът и вторият пилот са имали общо 11 000 летателни часа. Самолетът е бил в експлоатация само от няколко месеца. Доставен е на компанията през август.

Нискотарифната "Лайън еър" има над 600 полета дневно - международни и вътрешни между летищата на индонезийския архипелаг с неговите над 17 000 острова. За няколко години авиопревозвачът беше в черния списък на Европейския съюз и имаше забрана да лети до европейски градове, която беше отменена през 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава засилено полицейското присъствие в Мъглиж
Остава засилено полицейското присъствие в Мъглиж
Властите в САЩ разследват Мерцедес-Бенц за нелоялна практика към клиенти
Властите в САЩ разследват Мерцедес-Бенц за нелоялна практика към клиенти