НОВИНИ

Работилница за родители в Гоце Делчев

Работилница за родители отвори врати в Гоце Делчев. В нея майките и бащите ще могат да обменят информация, знания, умения и подкрепа, като целта е да насърчават напредъка и развитието на детето. Посещението на работилницата за родители е напълно безплатно. Работилница за родители отвори врати в Гоце Делчев. В нея майките и бащите ще могат да обменят информация, знания, умения и подкрепа, като целта е да насърчават напредъка и развитието на детето. Посещението на работилницата за родители е напълно безплатно.

bnt avatar logo
от Лилия Устаилиева
19:05, 13.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Работилницата за родители в Гоце Делчев е по проект на Уницеф „Да пораснем заедно“ в партньорство с читалище "Просвета" и Общината. В нея се използват различни форми на работа, кратки лекции, упражнения, казуси, но най-вече се обсъждат определени теми, обменя се и опит в групи. Всяка сесия е допълнена с игра или кратък филм.

Нели Ангушева – психолог: "Това, което се постави като основа в ранното детско развитие до около 5-годишна възраст, оказва огромно отражение върху взаимоотношенията между родители и деца през целия им живот и въобще върху развитието на децата."

В работилницата за родители могат да се запишат не само родители.

Анета Вълева – психолог: "Също така могат да се запишат баби или дядовци или хора, които помагат за отглеждането на децата, които през голяма част от деня се грижат за деца, които искат да усъвършенстват уменията си за връзка с децата, за общуване с децата."

Община Гоце Делчев е една от пилотните общини, в които се реализира работилницата за родители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентарен вот в Сирия
Парламентарен вот в Сирия
Външният министър Даниел Митов се срещна с Франк-Валтер Щайнмайер
Външният министър Даниел Митов се срещна с Франк-Валтер Щайнмайер