НОВИНИ

Разкриха нелегална рафинерия

При операция на ДАНС, МВР, Агенция „Митници” и прокуратурата на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново е разкрита нелегална рафинерия и е иззето голямо количество незаконно добити нефтени продукти.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:37, 24.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Разкриха нелегална рафинерия

На 21 ноември на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново е проведена специализирана операция, в хода на процесуално-следствените действия е установено, че е изградена нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, които в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз, съобщиха от прокуратурата. Съвместно със служители на РИОСВ – Враца е установено, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.

При извършените претърсвания на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново са установени и иззети над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сидеров призова ПФ и ГЕРБ да седнат на масата и да се разберат за кабинет
Сидеров призова ПФ и ГЕРБ да "седнат на масата" и да се разберат за кабинет
Продължават проверките за незаконна сеч
Продължават проверките за незаконна сеч