НОВИНИ

Реал Мадрид спечели Суперкупата в Скопие

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа. "Белия балет" се наложи над Манчестър Юнайтед с 2:1 в среща, която се игра на стадион "Филип II Македонски" в Скопие. Носителите на трофея от Шампионска лига за последните два сезона имат вече шест суперкупи във витрината си, докато "червените дяволи" пропуснаха да спечелят своята четвърта.

bnt avatar logo
от sport.bnt.bg
00:33, 09.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
реал мадрид спечели суперкупата скопие

Реал владееше значително по-дълго топката от съперниците си, но реално в мача липсваха много голови положения и силите изглеждаха изравнени. Футболистите на Зинедин Зидан обаче се възползваха от своите шансове и спечелиха Суперкупата, след като първото попадение падна още в 24-ата минута. Тогава Дани Карвахал намери Каземиро зад защитата на англичаните и халфът на испанците преодоля с лекота Давид де Хеа за 1:0. При такъв резултат завърши и първото полувреме на срещата.

Вторият гол падна в 52-ата минута, когато Иско направи двойно подаване с Гарет Бейл, влезе на скорост в наказателното поле на Юнайтед и преодоля Де Хеа.

Носителите на трофея от Лига Европа пък върнаха единия гол в 62-ата минута, когато Ромело Лукаку се възползва от спасяване на Кейлор Навас след шут на Неманя Матич и добави топката в мрежата на испанците за 1:2.

Реал Мадрид удържа финалните опити на Юнайтед за гол и спечели Суперкупата, въпреки че игра без Кристиано Роналдо почти през целия мач. Португалската мегазвезда се появи на терена в 83-ата минута на мястото на Карим Бензема.

РЕАЛ МАДРИД - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
1:0 Каземиро (24)
2:0 Иско (52)
2:1 Ромелу Лукаку (62)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасения за стотици загинали и хиляди ранени след земетресението в Китай
Опасения за стотици загинали и хиляди ранени след земетресението в Китай
Силно земетресение разтърси Югозападен Китай (ВИДЕО + СНИМКИ)
Силно земетресение разтърси Югозападен Китай (ВИДЕО + СНИМКИ)