НОВИНИ

Ремонт затваря Дома на младоженците в Пловдив догодина

413 хиляди лева гласуваха пловдивските общински съветници за спешен ремонт на Дома на младоженците. Очаква се той да започне в началото на следващата година. От общината са категорични, че реконструкцията няма да провали сватбения сезон в града. 2018-а година се очертава като датата, която ще е хит сред бъдещите младоженци.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Нели Ангелова
19:10, 30.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Домът на младоженците е строен през 60-те години и досега основен ремонт не му е правен. Най-спешна е подмяната на дограмата и покривът, който е протекъл. Специфичната фасада и красивите полилеи няма да бъде променяни.

Румяна Толова – директор на ОП "Радостни обреди": "Домът на младоженците е емблематична сграда, правен по индивидуален проект именно само за Дом на младоженците, тя не е била предвидена за нищо друго, построена е само за 6 месеца и много от детайлите, които са тук, например парапетът, са ръчно правени и единствено и специално за Дома. Искаме да го запазим, но да подчертаем неговата естествена красота. Може би малко хора знаят, че самият парапет е от чист месинг."

Подчертан ще бъде и романтичния дух в ритуалната зала. Тя стана популярна в цялата страна, след като в нея беше монтиран паник бутон, тъй като по време на една от сватбите видеооператор започнал да блъска служител в Дома. Добрата новина е, че след монтирането му, не е имало необходимост да се ползва.

Голямата изненада за всички бъдещи младоженци ще бъде монтирането на голяма видеостена.

Очаква се същинският ремонт да започне през февруари. Това няма да попречи на сватбения сезон, тъй като за церемониите може да се ползват залите "Лотос", "Пълдин" и тази в кметството в "Тракия". Записванията започват на 1-ви ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Василев предлага собствени законови промени за КТБ
Цветан Василев предлага собствени законови промени за КТБ
СГС връща на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков и Дянков
СГС връща на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков и Дянков