НОВИНИ

Обвиниха руски разследващ журналист в продажба на наркотици

Руската полиция повдигна обвинения за опит за продажба на голямо количество наркотици срещу разследващия журналист Иван Голунов, съобщи АФП. „Иван Голунов е обвинен в опит за продажба на кокаин и метадон“, заяви неговият адвокат Павел Чиков.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:00, 08.06.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света
обвиниха руски разследващ журналист продажба наркотици

Междувременно, поддръжници на Голунов се събраха на протест пред съда в Москва с искане журналистът да бъде освободен.

От пресслужбата на московската полиция, заявиха, че се налага журналистът да бъде приет в болница.

"Той беше арестуван по подозрение в извършване на престъпление и се оплака от влошено здравословно състояние. За него е била повикана линейка. Въз основа на резултатите от прегледа, лекарите от линейката са решили да откарат задържания в медицинско заведение" съобщи за РИА Новости пресслужбата на Министерството на вътрешните работи в Москва.

Според полицията, на 6 юни в центъра на Москва, по време на претърсване, са открити пет пакета с прахообразна субстанция. Впоследствие разследването е установило, че това е лекарство мефедрон. Полицията съобщи, че освен това в дома на задържания са намерени „три пакета и опаковки с прахообразна субстанция, както и везни“.

Голунов е разпитан за съучастие в дейността на "група хора, участващи в продажбата на наркотици в московския регион", съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Според самия журналист, наркотиците са му били подхвърлени.

Московският омбудсман Татяна Потяева заяви, че е поела контрола над ситуацията с Голунов. Жалби до прокуратурата и до МВР с искане за проверка на законността на действията на полицията по време на ареста на Голунов изпратиха няколко неправителствени организации.

Министерството на вътрешните работи опроверга и редица медийни съобщения, че по време на ареста полицията е използвала сила срещу журналиста от "Медуза".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Откриха нов масов гроб в Босна
Откриха нов масов гроб в Босна
Ловно дружество Варненски сокол навърши 130 години
Ловно дружество "Варненски сокол" навърши 130 години