НОВИНИ

САЩ отбелязаха Деня на независимостта

Съединените щати отбелязаха националния си празник - Денят на независимостта. В първото си приветствено слово по случай 4-ти юли американският президент Доналд Тръмп даде висока оценка на въоръжените сили на САЩ. Той отбеляза, че пред страната стоят предизвикателства, но изрази увереност, че тя ще се справи с тях. Наред с множеството прояви се състоя и традиционното надяждане с хот-дог.

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 05.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания отбелязаха Деня на независимостта заедно с военнослужещи и техните семейства. Според традицията на Южната морава на Белия дом имаше пикник с барбекю под звуците на оркестъра на Корпуса на морската пехота.

В краткото си приветствено слово Тръмп каза, че състоянието на страната е добро, а икономиката се развива успешно. Той даде висока оценка на въоръжените сили на САЩ, но не скри, че пред страната стоят предизвикателства.

Сред поканените имаше представители на всички въоръжени сили, но Тръмп специално спомена името на един присъстващ - първи лейтенант от Морската пехота Майкъл Пенс, син на вицепрезидента Майк Пенс.

Във Вашингтон и други градове на страната се състояха редица прояви с историческа и патриотична тематика.Също по традиция, се състоя годишното надяждане с хот дог. Трийсет и три годишен калифорниец подобри собствения си "рекорд", като погълна 72 хот дога за десет минути. Празникът не мина и без фоейрверки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ са готови да противодействат на Пхенян
САЩ са готови да противодействат на Пхенян
Хиляди на протест в Хамбург преди срещата на върха на Г-20 в града
Хиляди на протест в Хамбург преди срещата на върха на Г-20 в града