НОВИНИ

Сексуални посегателства срещу жени в Кьолн в новогодишната нощ

Серия сексуални посегателства са били извършени срещу жени в Кьолн, в нощта на нова година. Извършителите са най-вероятно от арабски и северноафрикански произход. Кметът на германския град свика кризисно съвещание. Федералният министър на правосъдието Хайке Маас заяви, че властите трябва да разследват престъплението и да накажат виновните.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:25, 05.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Тълпа от около 1000 мъже стрелят нарочно фойерверки срещу хора пред централната гара на Кьолн в нощта на Нова година. След това на групи нападат жени и извършват обири. Подадени са 60 жалби за сексуални посегателства, включително и едно изнасилване.

Хенриете Рекер - кмет на Кьолн: "Тези нападания са чудовищни, не би трябвало хора дошли да се забавляват в Кьолн да се страхуват, че ще бъдат нападнати".

Според свидетели, нападателите изглеждали от арабски и североафиркански произход.

Арнолд Пликерт - полицески синдикат, Северен Рейн-Вестфалия: "Имаме ясно доказателство, че мъжете са били имгранти и затова искаме да научим какво точно се е случило".

Полицията в Кьолн призова всички, които имат информация за случилото се пред гарата да се обадят.

Волфганг Алберс - шеф на полицията в Кьолн: "Допускаме, че има престъпления, за които не знаем, затова бих искал всеки пострадал да се свърже с кьолнската полиция и да подаде жалба."

От полицията казаха още, че нападателите са изглеждали пияни. Предполага се, че има свидетели, които са снимали с камери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 В Кричим посрещнаха Нова година без вода
В Кричим посрещнаха Нова година без вода
Новините в 100 секунди на 05.01, 17:30 часа
"Новините в 100 секунди" на 05.01, 17:30 часа