НОВИНИ

Семейство Обама купи дом за над 8 милиона долара във Вашингтон

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел купиха дом за 8,1 милиона долара, недалеч от Руския културен център в квартала Калорама във Вашингтон, предаде ТАСС. Това съобщава в. "Вашингтон пост", като се позовава на агенция за недвижими имоти.

bnt avatar logo
от БТА
16:22, 01.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
семейство обама купи дом милиона долара вашингтон

Семейството е взело под аренда дома след приключването на президентския мандат на Обама, а сега е решило да го купи. По данни на вестника, в дома има 8 спални и 10 бани. Калорама в северозападната част на Вашингтон е сред най-старите и най-престижни квартали в града. Там по различно време са живели предшественици на Обама на поста президент на САЩ, като Удроу Уилсън, Уилям Тафт, Франклин Рузвелт, Уорън Хардинг и Хърбърт Хувър.

Барак и Мишел Обама възнамеряват да останат във Вашингтон, докато по-малката им дъщеря Саша не завърши училище. "Вземайки под внимание, че ще останат най-малко две години и половина във Вашингтон, бившият президент и г-жа Обама прецениха, че е целесъобразно да придобият дома", заяви говорителят на Барак Обама Кевин Луис.

Изданието отбелязва, че домът на бившия президент на САЩ се оказа най-скъпият в квартала Калорама след струващия около 23 милиона долара дом на основателя на компанията "Амазон" и собственик на издателство "Вашингтон пост" Джеф Безос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задаваме ли правилните въпроси
Задаваме ли правилните въпроси
Спортни състезания, песни и танци за Деня на детето в Благоевград
Спортни състезания, песни и танци за Деня на детето в Благоевград