НОВИНИ

Севернокорейски дипломат е заподозрян за убийството на Ким Чен-нам

Полицията в Малайзия идентифицира високопоставен представител на севернокорейското посолство като заподозрян в убийството на Ким Чен-нам, предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
10:49, 22.02.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Още един севернокорейски заподозрян по случая е свързан със севернокорейските държавни авиолинии.

Малайзийският полицейски началник Халид Абу Бакар каза, че двамата заподозрени все още са в Малайзия и са били призовани за разпит. Дипломатът е с ранг втори секретар в посолството.

Трети севернокорейски заподозрян, за когото не бяха съобщени повече подробности, също се предполага, че се намира в Малайзия.

Халид каза, че има силното основание да вярва, че четирима други севернокорейски заподозрени за убийството, които избягаха от Малайзия в деня на атака, са отишли в Пхенян.

Миналата седмица малайзийските власти арестуваха севернокореец и две жени от Виетнам и Индонезия във връзка с убийството.

Халид каза днес, че двете задържани жени са знаели, че ще атакуват с токсично вещество Ким Чен-нам и са били инструктирани да си измият ръцете след това. Той каза, че жените са преминали през подготовка как да боравят с токсичното вещество, техните ръце били намазани с отровата и те после я намазали върху лицето на Ким Чен-нам.

Полицейският началник отрече твърденията, че синът на Ким Чен-нам е пристигнал в Малайзия. Медии съобщиха за неговото пристигане по-рано тази седмица.

Халид каза, че разследващите търсят роднини на Ким, за да вземат ДНК проби от тях и да идентифицират тялото, но засега нито един роднина не се е отзовал на призива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци декларират дадени и взети от приятели заеми
Варненци декларират дадени и взети от приятели заеми
МВФ засилва вниманието си към ислямското банкиране
МВФ засилва вниманието си към ислямското банкиране