НОВИНИ

Силно замърсен подлез в центъра на София

Подлезът пред Спортната палата в центъра на София е силно замърсен. За проблема алармираха зрители на БНТ 2. Хората разказват, че подът му не е мит с месеци.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
17:25, 08.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ъглите на съоръжението под кръстовището на улица "Ген. Гурко" и булевард "Васил Левски" са опръскани с нечистотии. В комбинация с надрасканите стени и скъсаните стари плакати, гледката кара минувачите да отвръщат поглед.

Християн Тотев
"Тука в подлеза то се вижда, много грозна картинка. Замърсено, човек го хваща гнус и е неприятно."
Ани Грозева
"Виждаме доста отпадъци, виждаме тютюневи угарки и всякакви други подобни нечистотии, предимно от човешки произход."

Наемателите на търговски обекти споделят, че сами метат и мият пред своите витрини. Кой обаче трябва да почиства и да мие обществените части от подлеза, които не са лице на търговски обект? От Столичният инспекторат ни отговориха, че подлезите в София се мият по два пъти годишно и има график, за тяхното почистване. А грижата за ремонта на съоръженията е възложена на районните кметове.

Инж. Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат
"Подлезът, конкретно на Гурко, е мит тази пролет, но това далеч не изчерпва необходимостта от още миене и то с препарати и с пароструйка. Подлезът се мете 26 пъти в денонощието, но това не променя общото впечатление за мърлявост."

След извършената проверка от Столичният инспекторат обясниха, че подлезът ще бъде придвижен напред в графика за почистване. И призоваха гражданите, да са по-отговорни към опазването на чистотата на обществените места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 164 нелегални мигранти за последното денонощие
Заловиха 164 нелегални мигранти за последното денонощие
Турция ще остане на лятно часово време през цялата година
Турция ще остане на лятно часово време през цялата година