НОВИНИ

Опашки от тирове на Дунав мост

Километрична опашка от тирове се образува на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Според служители на Агенция "Митници" причината е в изключително натоварения трафик в първите работни дни след празниците.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
17:16, 08.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Колоната от ТИР-ове започна да се увеличава в обедните часове, а шофьорите казаха, че чакат от 10 часа сутринта. Опашката в посока към близкия град Мартен е над 3 километра. Водачите се оплакаха, че не са доволни от условията в които са принудени да чакат.

Ахмед Пашов: Какви условия тука няма никакви условия, никакви санитарни възли. Поне на 20 метра трябва да има по една.

Янко Негованов: Предния път чакахме в Румънско, защото бяха разкъртени кантарите. Сега от Българско пак. Тоалетна има ли някъде, кошчета за смет. Вижте какво е в канавките.

Ахмед Пашов: Като коледни елхички са окачени тука дърветата.

Мехмед Мехмедов е шофьор на ТИР от 8 години. Казва, че подобно нещо в Европа не е виждал. По думите му, освен кошчета и тоалетни, в колоната трябва да има и охрана.

Мехмед Мехмедов: Гориво се краде, гуми се крадат.

За да осигурят по-бързото преминаване на камионите през градината, от агенция "Митници" обработват документите им не на 2, а на 3 гишета. Още миналата седмица, когато имаше подобни проблеми, от Общината настояха камионите да бъдат изместени от бул. "България", тъй като пречат на движението на колите в града.

Затова сега колоната заедно с всички съпътстващи проблеми се намира на пътя към Мартен. Местната управа е получила уверение от Агенция "Пътна инфраструктура", че в участъка ще бъдат поставени бетонни кошове за смет.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция ще остане на лятно часово време през цялата година
Турция ще остане на лятно часово време през цялата година
Без автомобили в Деня на София
Без автомобили в Деня на София