НОВИНИ

Сирия беше основна тема на заседнието на външните министри от Г-7

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън участва в срещата на страните от Г-7 в Италия, където основна тема беше изострянето на ситуацията около Сирия. По-късно Тилърсън замина на преговори в Москва. Той ще се срещне с руския си колега Сергей Лавров. Въпреки, че познава Владимир Путин от години, Тилърсън няма да разговаря с него.

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 11.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Сирия беше основна тема на днешното заседание на външните министри от Г-7. Заедно с близкоизточните си партньори, те определяха единна позиция по въпроса преди заминаването Рекс Тилърсън за Москва. Целта е Русия да бъде убедена да изостави своя сирийски съюзник. Според наблюдателите, това е доста трудно. Западът може би ще опита с нови санкции срещу Кремъл за каквито говори британският външен министър Борис Джонсън.

Борис Джонсън, външен министър на Великобритания
"Съединените щати вече наложиха някои допълнителни санкции и ще обсъдим възможността за още санкции срещу сирийски военни и руски военни, които са замесени в координирането на сирийските бойни действия."

Според " Дейли Телеграф", Лондон и Вашингтон смятат, че съществува "времеви прозорец", в който ще бъде възможно да се убеди Путин да скъса отношенията си с Асад.

Сирия отрича да е извършвала химическа атака в района на бунтовниците Хан Шейхун, при която загинаха 89 души. Нападението обаче предизвика американските ракетни удари по базата Шейрат и изострянето на руско-американските отношения. Италианските домакини на срещата на Г- 7 използваха възможността да покажат забележителностите на град Лука, в това число местната катедрала. Г-7 включва седемте най-развити икономики, които представляват 65 процента от брутния вътрешен продукт в света. Русия беше изключена заради анексирането на Крим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големият драматург Константин Илиев ще получи „АСКЕЕР 2017” за цялостен принос
Големият драматург Константин Илиев ще получи „АСКЕЕР 2017” за цялостен принос
Община Белослав – в националния ТОП 3 по прозрачност
Община Белослав – в националния ТОП 3 по прозрачност