НОВИНИ

Все повече сирийски бежанци се струпват на границата с Турция

Смята се, че бежанците са прогонени от въздушни удари на руската авиация. Турция изгражда допълнителни лагери. В страната днес пристига германският канцлер Ангера Меркел.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:44, 08.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Турски хуманитарни организации изграждат допълнителни палаткови лагери за сирийски бежанци, които се трупат на границата с Турция, прогонени от ескалацията на боевете в района на Алепо. Палатките са в Баб ал Салама, на сирийска територия. Опашките от хора стават все по-големи. Над 35 000 души се опитват да влязат в Турция, в района на Килис.

" Най-спешна е нуждата от убежище.Времето е студено, може да завали сняг. Палатките са жизнено важни, за да не измръзнат хората", казва Бурак Карачаоглу, представител на неправителствена организация в Турция.

Европейският съюз засили натиска върху Анкара да приеме бежанците. Турското правителство заяви, че политиката на отворени врати за тях е в сила, но не е необходимо да се приемат бежанци, за които се полагат грижи на границата.

Бежанците в Турция са вече над два милиона души. Ангела Меркел пристига днес в страната, за да разговаря с турските власти за бежанската криза. Пресата вече окачестви визитата й, като "критично важна".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте как посрещнаха Лунната нова година в Северна Корея (ГАЛЕРИЯ)
Вижте как посрещнаха Лунната нова година в Северна Корея (ГАЛЕРИЯ)
Отиде си обичаният репортер на По света и у нас Талка Симеонова
Отиде си обичаният репортер на "По света и у нас" Талка Симеонова