НОВИНИ

„Сънди телеграф“: Мнозинството британци предпочитат Джеръми Корбин за премиер

Ако изборите във Великобритания бяха днес, опозиционните лейбъристи биха спечелили, а лидерът им Джеръми Корбин би станал следващият министър-председател. Това показва проучване на британския вестник "Сънди Телеграф". Управляващите консерватори на Тереза Мей са загубили доверието на гражданите, заради неспазеното обещание кралството да напусне ЕС на 29 март.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:42, 14.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Мнозина привърженици на идеята за Брекзит определят отлагането му за 31 октомври като "предателство" и "провал" на правителството на Тереза Мей. Според проучване на "Сънди Телеграф", ако изборите бяха днес, консерваторите ще загубят 59 места в парламента и ще останат с 259.

Със своите предполагаеми 296 депутати, Лейбъристите на Корбин ще станат управляващи. За да стане премиер, обаче, той ще трябва да се коалира с Шотландската национална партия.

Отлив от привърженици на торите, уморени от сагата около развода с Брюксел, ще има и в посока на евроскептичната ЮКИП и новата партия „Брекзит“.

;

Вестникът посочва още, че Дейвид Камерън е взел решението за референдума за Брекзит, за да пресече развитието на евроскептичните партии, но всъщност това е довело до точно обратния резултат и сега консерваторите рискуват да загубят властта.

Последно лейбъристи управляваха в периода 1997-2007 с премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Галъп“: Половината от българите смятат, че някои култури превъзхождат други
„Галъп“: Половината от българите смятат, че някои култури превъзхождат други
Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство
Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство