НОВИНИ

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг няма да подава оставка

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че не предвижда да подаде оставка като председател на борда на директорите на компанията. Това се случва след година на доста сътресения за социалната мрежа. "Това не е предвидено", каза Зукърбърг пред Си Ен Ен бизнес, когато беше попитан дали възнамерява да напусне поста си на председател на борда на директорите.

bnt avatar logo
от БТА
14:02, 21.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
собственикът фейсбук марк зукърбърг подава оставка

Той защити втория най-влиятелен човек в компанията - Шерил Сандбърг, която беше силно критикувана за начина, по който се е справила с неотдавнашните кризи в компанията.

"Тя е важен партньор за мен след 10 години. Аз съм истински горд от работата, която свършихме заедно и се надявам, че ще работим заедно през следващите десетилетия", добави той.

Фейсбук се забърка в няколко скандала през тази година. Компанията първо понесе последиците от обвиненията за руската намеса на платформата й в президентските избори в САЩ през 2016 година, след това скандала с използването от фирмата Кеймбридж аналитика на данните на потребителите за политически цели, без тяхното знание, както и пробива в сигурността, което доведе до хакване на милиони профили в социалната мрежа.

Наскоро разследване на в. "Ню Йорк Таймс" разкри, че Фейсбук е заблудил обществото във връзка с това, което е знаел за руската намеса и че е прибегнал до фирмата за връзки с обществеността "Дифайнърс", за да дискредитира конкурентите си и да отклони общественото недоволство към социалната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След среща в МС: Бизнесът вдига заплатите през следващата година
След среща в МС: Бизнесът вдига заплатите през следващата година
Повишаване на доходите е сред приоритетите на новия вицепремиер Марияна Николова
Повишаване на доходите е сред приоритетите на новия вицепремиер Марияна Николова