НОВИНИ

Спасиха 8 души от затрупания хотел в Италия

Осем оцелели, включително две деца, бяха извадени от отломките на планинския хотел, затрупан от лавина в Централна Италия. Повечето са открити във въздушен джоб в кухнята на комплекса. Досега е потвърдена смъртта на четирима души. Екипите работят денонощно при трудни условия.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:32, 20.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Спасителите се насочили към въздушния джоб в затрупаната кухня след като забелязали оттам да се издига дим. Бързо съобразили, че за горенето е нужен кислород и започнали да копаят. Открили шестима души, включително майка и дъщеря. Местонахождението на други двама оцелели не се уточнява. Екипите разполагат с плановете на сградата, но не знаят какви размествания е причинил ударът на снежната маса. Спасените са относително добре, макар и премръзнали. За професионалистите не е чудно, че оцелелите са избегнали бялата смърт.

Марко Бини - спасител: "Известно е, че снегът запазва температурата, дори и навън да е много студено. Хората са се озовали в нещо като иглу".
;

Вече е ясно и защо цели две денонощия от живите е нямало нито звук.

Марко Бини - спасител: "Не чувахме нищо, докато не направихме пробив. Снегът предпазва от измръзване, но също така е и звуков изолатор".

Оцелелите се евакуират по въздух. Двама от обитателите не били затрупани защото лавината ги заварила извън сградата. Предполага се, че в нея е имало около 30 души. Вероятно всички са се били събрали на първия етаж в очакване на евакуация заради серията земетресения в района. Италианската преса публикува 23 имена. Повечето са италианци, фигурират и един швейцарец и румънец. В списъка има три деца на възраст шест, седем и девет години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почистващите фирми влязоха във вътрешнокварталните улици на София
Почистващите фирми влязоха във вътрешнокварталните улици на София
Спасители помогнаха на възрастен мъж от село Ивановци
Спасители помогнаха на възрастен мъж от село Ивановци