НОВИНИ

Спешните медици искат обучение от квалифицирани специалисти

Спешните медици настояват да бъдат обучавани от хабилитирани преподаватели, а не от специалистите от Центъра за спешна помощ в София. Това е едно от предложенията за промяна на правилника за дейността им. Те смятат, че това е лобистко решение, което цели да се изхарчат определени пари, без да се търси никакъв резултат.

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 05.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Русенските спешни медици казаха, че искат да имат възможност да повишават своята квалификация, но това да става в академична среда при подходящи условия, а не в софийската спешна помощ да се открие Национален център.

Д-р Недка Дикова – зам.-председател на Асоциацията на работещите в спешната медицинска помощ: „Всички работещи в Спешната помощ не сме съгласни с факта да се обучаваме на място, на което нито има условия, нито има хора, обучени да правят такъв вид обучения.”

Предложението за промените в правилника за дейността на спешната помощ ще е на сайта на здравното министерство до 10 август за обществено обсъждане. То не е било съгласувано с Асоциацията.

Д-р Недка Дикова – зам.-председател на Асоциацията на работещите в спешната медицинска помощ: „Преди да се вземат такива решения най-малко трябва да се попита хората на терен, които работят в спешна помощ, защото имаме чувството, че тези, които го измислят, нямат никаква представа за това, какво работи Спешната помощ в страната.”

Спешните медици се надяват, че това предложение ще бъде преразгледано и отхвърлено, а те няма да бъдат дискриминирани и ще имат право на качествено допълнително обучение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в района на благоевградското село Селище
Пожар горя в района на благоевградското село Селище
Холандия предаде на Франция  джихадиста с фалшива българска лична карта
Холандия предаде на Франция джихадиста с фалшива българска лична карта