НОВИНИ

Специалните сили на армията на границата

През последните два месеца мигрантския натсик към България не намалява. Специалните сили на българската армия са предотвратили преминаването през южната ни граница на стотици емигранти. Това съобщи началникът на отбраната Константин Попов, който днес беше на полигона в село Црънча. Там се провежда съвместна българо-американска подготовка на командоси от силите за бързо реагиране.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:45, 09.11.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Вече трети месец един батальон от специалните сили охранява държавната ни граница. Според командира на 68-a бригада генерал Явор Матеев резултатите от дейността на рейнджърите е видима, а командването на армията отчита положителен резултат от мисията.

Генерал Константин Попов – началник на отбраната
"Не се забелязва нищо ново дори в момента има намаляване, но смятам, че е в резултат на взетите действия."

Преминаването на нелегални групи се извършва предимно на местата, където не е изградена временната ограда. Мигрантите търсят пресечени местности и гористи терени, за да се придвижват незабелязано.

Бригаден генерал Явор Матеев – командир на 68 бригада специални сили
"Категорично възпрепятстваме нелегалното навлизане на стотици подчертавам стотици мигранти на територията на страната, нашето действие в цялата при гранична полоса има огромен психологически ефект и въздействие."

Координацията между държавните институции по границата се е подобрила значително. Очаква се след завършването на оградата бежанската вълна да бъде овладяна напълно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ обмисля да подкрепи въпросите от референдума
ГЕРБ обмисля да подкрепи въпросите от референдума
Реакциите във Великобритания за изборната развръзка в САЩ
Реакциите във Великобритания за изборната развръзка в САЩ