НОВИНИ

Спокойна беше обстановката след мача Германия - Украйна снощи

Поглед към Франция и Европейското първенство по футбол. Сравнително мирна беше обстановката след мача Германия - Украйна, завършил с победа на германците с 2:0. Преди срещата обаче имаше сблъсъци на радикални привърженици на двата тима. Междувременно френското Министерство на вътрешните работи съобщи, че ще пресича безмилостно проявите на насилие. Властите вече са арестували общо 116 души. Трима души са експулсирани от страната.

Георги Петров
от Георги Петров
06:31, 13.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Френската авиокомпания Ер Франс предвижда да изпълни 80 процента от полетите, предвидени за днес - третия ден от стачката на пилотите. Тя съвпадна с Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин. Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж. В същото време Ер Франс предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

Според ръководството на авиокомпанията стачкуват 27 процента от пилотите. Засега е предвидено стачката да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на Ер Франс и синдикатите все още не дават резултат. Профсъюзите настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите.Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която Франсоа Оланд иска да прокара. Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват реконструираната компресорна станция Петрич
Откриват реконструираната компресорна станция "Петрич"
Италианската брегова охрана е спасила над 4000 мигранти в Средиземно море
Италианската брегова охрана е спасила над 4000 мигранти в Средиземно море