НОВИНИ

Спокойствие в Париж преди мача Румъния - Швейцария

Напрежението сред руските фенове на Евопейското първенство във Франция вероятно ще се засили след изненадващата победа на Словакия срещу руския тим преди малко в Лил. Словаците победиха с 2:1. Тази вечер в Париж играят Румъния и Швейцария. Мачът е на стадион Парк де Пренс и се играе денонощие след сблъсъците между полицията и протестиращи синдикалисти в Париж. Каква е обстановката във френската столица? Вижте прякото включване от Париж на нашия специален пратеник Владислав Велев в "По света и у нас" в 20:00 ч.!

Владислав Велев
от Владислав Велев
18:13, 15.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
Манюел Валс, министър-председател на Франция: "Казах, че сме във война, която ще е дълга, ще се води от поколения. Днес един от най-добрите експерти по радикализация заяви, че ще трябват 10-20 години, за да премахнем напълно надвисналата заплаха. Още невинни ще изгубят живота си. Трудно е да се каже подобно нещо. Ще разбера, ако ме обвинят, че всявам допълнително тревога в обществото, но за съжаление, такава е действителността. Борим се срещу стотици радикализирани индивиди."


;

- Чувствам се спокоен. Всичко е наред. Във Франция нямаме никакъв проблем.

- Чувстваме се в безопасност. Все пак ние сме ходили само в центъра, тук е сигурно. Не знам как е в предградията.

- Тази вечер със сигурност ще спечели Румъния, защото ние сме дошли специално за това от Румъния. Дойдохме тук за една седмица - от понеделник до петък специално за мача. Чувстваме се в безопасност. Не чувстваме заплаха или паника, така че смятаме, че сме в безопасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата ще обвини Илия Илиев на 27 юни
Прокуратурата ще обвини Илия Илиев на 27 юни
 Депутатите приеха на първо четене забраната на бурките
Депутатите приеха на първо четене забраната на бурките