НОВИНИ

ООН се обяви за възобновяване на преговорите за Сирия до края на август​

Съветът за сигурност на ООН подкрепя усилията на специалния пратеник за Сирия Стефан де Мистура за възобновяване на преговорите между Дамаск и сирийската опозиция до края на август. Това заяви днес пред журналисти председателстващият Съвета, малайзийският дипломат Рамлан бин Ибрахим, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:12, 09.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
оон обяви възобновяване преговорите сирия края август​

Той каза, че членовете на Съвета за сигурност призовават Дамаск и опозицията "спешно да възобновят преговорите в духа на добрата воля и без предварителни условия".

Русия и САЩ обсъждат възможността да организират постоянни доставки на хуманитарна помощ за Алепо по пътя "Кастело", който беше отрязан, след като напрежението в района на града се засили, каза днес пред журналисти постоянният представител на Москва в ООН Виталий Чуркин след закрито заседание на Съвета за сигурност.

Той посочи, че дискусиите по въпроса се водят като част от обсъжданията на руската инициатива за отваряне на хуманитарни коридори в Алепо. "Има руска хуманитарна инициатива и обсъждаме със САЩ подробностите около нея, включително пътят "Кастело" да бъде използван за постоянни хуманитарни доставки", каза дипломатът, цитиран от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът ще гледа делото за екстрадиране на Мурад Хамид
Съдът ще гледа делото за екстрадиране на Мурад Хамид
Индийка прекрати 16-годишна гладна стачка
Индийка прекрати 16-годишна гладна стачка