НОВИНИ

Трима души поръчали убийството на журналистката Дафне Галиция в Малта?

13 месеца след убийството на разследващата журналистка Дафне Галиция полицията в Малта е идентифицирала предполагаемите поръчители. Самоличността им обаче още се пази в тайна.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
16:37, 18.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Дафне Галиция загина на 16 октомври миналата година в автомобила си в околностите на Валета при бомбена експлозия, която разтърси и малтийския политически елит. Заради разследванията ѝ за корупция в правителството, за връзки на политици с криминалния свят и за пране на пари, включително обвързващи обкръжението на премиера Джоузеф Мускат с офшорни компании в Панама.

"Сънди таймс ъф Малта" съобщи днес, че поръчителите на убийството са поне трима. Вестникът цитира високопоставени членове на разследващия екип. Според тях следствието е в "много напреднала фаза". Не се уточняват обаче нито имена, нито какви са заподозрените - политици, бизнесмени или мафиоти. Известно е обаче, че са малтийски граждани и че нямат никакви общи интереси, освен, както се твърди, Галиция да не е жива.

Разследващите смятат, че разполагат с достатъчно уличаващи данни, но за анализа им ще търсят помощта на Европол. От миналия декември в ареста са трима обвиняеми в извършването на убийството . И тримата не се признават за виновни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Открадната картина на Пикасо през 2012 г. е открита в Румъния
​Открадната картина на Пикасо през 2012 г. е открита в Румъния
​До половин метър сняг в планините в Гърция, има проблеми с транспорта
​До половин метър сняг в планините в Гърция, има проблеми с транспорта