НОВИНИ

Обмисля се среща Путин-Тръмп във Вашингтон

Доналд Тръмп потвърди, че проучва втора среща с Владимир Путин.Американският президент кани руския си колега през есента.Москва отговори, че е готова да обсъди предложението.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:24, 20.07.2018
Чете се за: 00:59 мин.
По света

Белият дом кани Владимир Путин на посещения във Вашингтон през есента, без да уточнява дата. С отправянето на поканата е натоварен съветника по националната сигурност Джон Болтън. Предложението се обсъжда в Москва.

Анатолий Антонов, посланик на Русия в САЩ: На този етап нашите лидери не се срещат често, разбира се ние сме за диалог, постоянен диалог, за да има по-добро разбирателство.

Тръмп отново говори за срещата в Хелзинки в интервю за американска телевизия.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Проведохме страхотна дискусия по много въпроси - тероризма, Сирия, Близкия изток, Иран. Срещата беше страхотна. Проведохме и много добра пресконференция с изключение на фалшивите новини.

Някои ме попитаха: "Защо не го погледна в очите и не му се развика ", Тези хора какво, добре ли са? аз се готвя да сключа сделка,така не може, каза още Тръмп.

И за да успокои критиците си даде обещание.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Аз съм много по-твърд с Русия отколкото, който и да е президент от много години. Да се разбирам с президента Путин, да се разбирам с Русия е положително, не отрицателно нещо. Но ако това не проработи, ще стана най-върлият му враг.

Във Вашингтон най-вече продължават да се чудят за какво точно са си говорили Путин и Тръмп. Извън официалната информация, която дават двамата лидери, източник на агенция Блумбърг твърди, че Путин е предложил рефередуми в самопровъгласилите се Луганска и Донецка републики като начин за решаване на проблема в Източна Украйна.

Изумително е че никой на знае какво се е говорело, възкликва демократ номер едно в Сената Чък Шумър. Неговата партия настоява преводачката на Тръмп в Хелзинки да разкаже за срещата. На това нейн колега реагира така : "Как е на руски Забравете!".

В съвременната дипломатическа история не е известен случай, в който преводачът да е излязъл от сянка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващи и опозиция с обща позиция за мигрантите
Управляващи и опозиция с обща позиция за мигрантите
Нападение с нож в автобус в Германия, извършителят е заловен
Нападение с нож в автобус в Германия, извършителят е заловен