НОВИНИ

В русенско се борят с последствията от бурята

Разрушителна буря вилня снощи в русенско. В целия регион падна проливен дъжд, на места придружен с градушка, има сериозни поражения по реколтата. Селата в повече от половината област продължават да са без ток. Най-пострадали са общините Иваново и Борово.

bnt avatar logo
от Олга Василева
15:59, 04.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
русенско борят последствията бурята

Най-сериозна е обстановката в община Иваново, където тази нощ всички села останаха без електричество. Ток няма и в половината населени места в община Бяла. Заради паднал стълб на далекопровод между Русе и село Червена вода ток няма и в селата Николово, Ново село, Червена вода и Хотанца в община Русе. Очаква се до края на деня електрозахранването да бъде възстановено. В село Пиперково заради преплетени жици от силния вятър е възникнал пожар. В русенския квартал ДЗС са унищожени зеленчукови градини.

Красимир Манев: Градушка от лешник до орех почупи стъклата. Унищожени дървета и продукция, невероятен дъжд. Като започна да влиза през счупените прозорци в стаята… Спря тока. Едно бедствие невероятно.

Има нанесени щети по покриви на къщи, счупени са и прозорци.

Албена Йорданова: Само се чу ужасен тътен, прозорци, стъкла. Градушката беше повече от грамадни праскови. Големи късове стъкла падаха върху мене, и леда. Благодаря на Господ, че съм жива.

Хората са притеснени, че трудно ще възстановят имотите си.

Наташа Стоянова: Аз съм на минимална заплатичка.
-Ще се справите ли с пораженията?
-Едва ли.

Затруднено е било и движението на влакове в региона заради паднали дървета, съборени стълбове и прекъсната контактна мрежа. През деня остана затворен пътя за русенското село Червена вода заради паднал електрически стълб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павилион на знанието и младежката креативност във Варна
Павилион на знанието и младежката креативност във Варна
Уволнен е директорът на СМГ Антони Стоянов
Уволнен е директорът на СМГ Антони Стоянов