НОВИНИ

В САЩ отбелязаха Деня на независимостта

Денят на независимостта бе отбелязан в Съединените щати с тържества в цялата страна и церемония в Белия дом с участието на президента Барак Обама и цялото му семейство. На празника присъстваха и редица звездни музикални изпълнители начело с наградения със седем награди "Грами" рапър Кендрик Ламар.

Георги Петров
от Георги Петров
06:51, 05.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Денят на независимостта бе отпразнуван с различни прояви и извън Съединените щати като например в Рио Де Жанейро, където статуята на Исус Христос беше оцветена в цветовете на американското знаме. В страната хората ознаменуваха националния си празник с типично американски прояви като надяждане с ябълков пай, каквото се проведе във Флорида, и обичайните пищни фойерверки над столицата Вашингтон.

В Белия дом традиционният пикник на южната морава, който президентското семейство споделя с американски военнослужещи, беше отменен заради дъждовното време, но не и церемонията в Източната стая на Белия дом. Барак Обама приветства певицата Джанел Моней и рапъра Кендрик Ламар в резиденцията на държавния глава и направи кратко празнично обръщение към американската нация.

Барак Обама, президент на САЩ: В ден като този ние празнуваме, забавляваме се и отбелязваме всичко, което е постигнато, но и заявяваме готовността си да запазим нашата страна свободна; да дадем честни възможности на всички; да се грижим за нашите ветерани; и да осигурим на всяко дете добро образование. Това е нашият Ден на независимостта!

В края на речта си Обама не пропусна да поздрави и най-голямата си дъщеря Малия, която отпразнува своя рожден ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мюсюлманите отбелязват Шекер байрам
Мюсюлманите отбелязват Шекер байрам
Започват изборите за нов лидер на британските консерватори
Започват изборите за нов лидер на британските консерватори