НОВИНИ

Ваньо Шарков: Случаят с "Пирогов" е въпрос на лоша организация

Процесът в София по договорите с НЗОК ще приключи до дни, каза в студиото на "Денят започва" заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Ваньо Шарков: Случаят с Пирогов е въпрос на лоша организация
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 01.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

В страната случаите с неподписани договори с НЗОК са единични, докато в София е наобратното - има 15 подписани договори с лечебни заведения, има 66 неготови, неподписани, допълни Шарков.

Според него случаят с "Пирогов" е въпрос на лоша организация:

Ваньо Шарков, заместник-министър на здравеопазването: В случая с "Пирогов" смятам, че е въпрос на лоша организация от страна на СЗОК. Има малки лечебни заведения, с малък брой места, с малко клинични пътеки и структури - не може те да са приоритетни и подготовката на техните договори да бъде преди подготовката на мастодонтите на българското здравеопазване, каквито са "Пирогов", Александровска болница, ВМА и др.

Шарков открои, че проблемите с договора на "Пирогов" са свързани с броя легла и фигурирането на хора, които са непознати за болницата.

Ваньо Шарков, заместник-министър на здравеопазването: Изчистват се тези парадокси и можеше да стане по-рано, и да не се намесват министерства. Няма да вляза в конспиративни теории, но е факт, че СЗОК се забави, а пък и на мен не ми е работа да бъда посредник между СЗОК и НЗОК и болниците, както и на министерството на здравеопазването.

Заместник-здравният министър подчерта, че проблемът не е свързан с националната здравна карта:

Ваньо Шарков, заместник-министър на здравеопазването: Безспорно има хора, на които им се иска проблемът възникнал в София, да е свързан с националната здравна карта, но след като в цялата страна няма такъв проблем, няма как да е така и за столицата.

Вижте целия разговор в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Чобанова: Страните от региона трябва да си помагат
Йорданка Чобанова: Страните от региона трябва да си помагат
Президентът откри срещата на върха на ПСЮИЕ
Президентът откри срещата на върха на ПСЮИЕ