НОВИНИ

Варна е готова за зимата

Във Варна всички учебни, социални и здравни заведения имат необходимите запаси от гориво за зимата. Сформирани са и аварийни екипи, които ще следят за лед на Аспаруховия мост. До края на ноември ще бъдат обявени и фирмите, които ще имат ангажимент за снегопочистването във Варна. Това беше съобщено на днешното първо заседание на Общинския щаб за подготовка за зимата.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
17:00, 17.11.2016
Чете се за: 00:47 мин.

Според синоптичната прогноза във Варна се очакват съвсем леки превалявания от сняг до края на декември. В началото на идния месец ще са ясни и фирмите, които ще се грижат за почистването на уличната мрежа при снеговалежи, ако се наложи те ще осигуряват и достъп до детски кухни, социални центрове и медицински заведения.

Христо Иванов – заместник-кмет
"Имаме сключено рамково споразумение, има обявена тръжна процедура за изпълнител за всеки един район, като очакваме да получим оферти от 4-те фирми."

Всички учебни, здравни и социални заведения имат необходимите запаси от гориво и хранителни продукти. В пет училища са направени ремонти на топло- и хидроизолацията, а на места са поставени и климатици.

Славничка Ангелова - главен експерт "Детски градини" в Община Варна
"Имат пълна готовност да посрещнат зимния сезон, още повече, че през последните седмици, захлажданията бяха по-рано тази година и всъщност това беше един тест, който се осъществи, тоест парните системи и другите видове отопления работят."

В общинската фирма “Градски транспорт” също имат готовност за зимния сезон.

Злати Златев – изпълнителен директор на “Градски транспорт” - Варна
"Можем да организираме звена аварийни, защото всички знаем, че при тежките зимни условия автобусите остават по улиците и трябва да ги приемем."

От Общинския щаб са категорични, че имат готовност да реагират при всяка по-тежка ситуация през зимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Обама германците трябва да изберат Меркел за четвърти мандат
Според Обама германците трябва да изберат Меркел за четвърти мандат
Морган Фрийман с още едно отличие за цялостна филмова кариера
Морган Фрийман с още едно отличие за цялостна филмова кариера