НОВИНИ

Елена Йончева с въпроси към премиера Борисов чрез медиите

Депутатът от БСП Елена Йончева чрез медиите отправи въпроси към премиера Борисов по повод срещата му миналата седмица с президента на автономната област на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани. За срещата се разбрало от кюрдски медии. Йончева иска да знае дали премиерът е поемал ангажимент за военна помощ. Напомни също, че предстои референдум за независимостта на Иракски Кюрдистан и по този повод попита дали Борисов е поемал ангажименти в тази посока. Външният министър Екатерина Захариева беше категорична, че такива теми не са обсъждани. Обясни, че срещата между двамата е част от обиколката на Барзани в региона, а в разговора са коментирали борбата с тероризма и двустранните отношения.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:36, 02.06.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Елена Йончева - депутат от "БСП за България": Ако е вярна информацията пак от същите тези медии, че се е говорило за предоставяне на военна помощ. Ако е вярна информацията, че са водени разговори за признаването на този референдум в района Иракски Кюрдистан, това трябва да знае българската общественост, за това трябва да знае парламента и съответно да има дебат какво се случва.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Мисля, че това са малко "казал, рекъл" неща, така че е абсолютно неоснователно. Ние като част от глобалната коалиция като съюзник в НАТО, като основен фокус - борбата с тероризма, в крайна сметка обмяната на информацията по отношение на сигурността и на борбата с тероризма е основен приоритет и се обсъжда с всички, с които може да допринесат в тази борба.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дневен център за възрастни хора с увреждания ще има в Дупница
Дневен център за възрастни хора с увреждания ще има в Дупница
Правят механизъм за спасяване на банки
Правят механизъм за спасяване на банки