НОВИНИ

Отбелязаха Деня на околната среда с редица инициативи в местността „Паничище”

Национален парк „Рила” отбеляза Световния ден на околната среда с редица инициативи в местността "Паничище". В двудневната образователна програма взеха участие второкласници от благоевградско училище. Децата се запознаха с богатото биологично разнообразие на парк "Рила", както и с правилата за поведение в защитените територии.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
20:20, 02.06.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Чрез интересни еко-игри децата разбраха с какво се хранят животните, какви звуци издават и по какви белези да ги разпознават.

"Звук на жаба, която издава едни звуци, и сякаш те са много, много жаби, и като песен, все едно пеят една песен."
"Когато натискаме едно копченце, едно птиченце, и откриваме храната. Ако не е вярно, светва червено, ако е правилно, светва зелено."
„Откривам стъпките на животните."

"Как откриваш стъпките на животните?"

"Ами посочвам една с едното и друга с другото и ако светне зелено, е правилно, после почвам така, да, пак, и откривам какви са им стъпките.”

Тази година инициативата протича под мотото „Свързване на хората с природата”, а целта й е да покаже, че грижата за човека е толкова важна, колкото и тази за природата, казаха от Националния парк "Рила".

Златка Георгиева, учител:
„Доколкото могат, разбират как трябва да се опазва природата, какво можем да и дадем ние като хора, като част от нея и какво тя ни дава.”

Децата изминаха целия маршрут по екопътеката „Двете ели”, за да се докоснат до едно от най-старите дървета в местността. Чествания по повод Световния ден на околната среда ще продължат до 6 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правят механизъм за спасяване на банки
Правят механизъм за спасяване на банки
Дискусия за бъдещето на българския език в Западните покрайнини
Дискусия за бъдещето на българския език в Западните покрайнини