НОВИНИ

Вътрешният министър проведе среща по превенция на престъпността във Видин

Вицепремиерът Румяна Бъчварова каза, че не очаква решението на Великобритания за излизане от Европейския съюз да повлияе на сигурността у нас и отбеляза, че е по-важно как се развиват процесите на преговори с Турция.

вътрешният министър проведе среща превенция престъпността видин
bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 24.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

По повод неизпълнението на от страна на южната ни съседка на споразумението за реадмисия, тя коментира, че посланикът ни там Надежда Нейнски е имала разговори на дипломатическо ниво. Вицепремиерът допълни, че не трябва да се обвързват преговорите с Турция със съюза и има уверение, че двустранните отношения ще останат добри.

Натискът на мигранти е по-нисък в сравнение със същия период на миналата година, коментира министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на регионална среща по превенция на престъпността, която се проведе във Видин. Тя допълни, че ще продължат да се полагат усилия за задържането на нелегално влезлите на територията на страната.

Румяна Бъчварпва: „Фактът, че тук се задържат нелегални мигранти, тук на изход, особено във вашия район показва, че системата за сигурност работи достатъчно добре. Колкото и да е нелогично, влизайки от Малко Търново да ги залавяме тук на Брегово и на тая граница, показва, че наистина системата работи добре“.

Министър Бъчварова коментира още новото разпределение на ресорите на вицепремиерите, с което и се възлага и координацията на органите на изпълнителната власт с дейността на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма и отбраната. Каза, че това е повод ангажимента на вицепремиера Кунева, която вече и министър на образованието. Румяна Бъчварова говори и за проектозакон, който подготвя министерството за повече правомощия на бивши служители от системата на МВР да работят по охраната в населените места и да могат да задържат нарушители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шок на азиатските борси
Шок на азиатските борси
От Брюксел: ЕС продължава да съществува и с 27 страни-членки
От Брюксел: ЕС продължава да съществува и с 27 страни-членки