Задържаха нелегален алкохол на Дунав мост 2

Близо 3000 литра немска бира и над 200 бутилки водка и уиски задържаха служители на Митница Лом на ГКПП - Дунав мост 2.

от БНТ
13:30, 14.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
задържаха нелегален алкохол дунав мост

Служители на Митница Лом задържаха 2851 литра бира и 222 бутилки водка и уиски без документи за произход и платен акциз. Стоката е спряна на влизане в страната през ГКПП - Дунав мост 2 с идващ от Германия камион с българска регистрация.
Превозното средство преминало през трасе „вход" на 13.06.2018г. през нощта. По метода анализ на риска, служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" са го насочили за щателна митническа проверка.

По документи товарният автомобил превозвал групажна стока от Германия за България. В хода на проверката са открити 4 палета, натоварени с 8 640 броя кенчета с бира от 330 мл, марка „KAISER GOLD". В кашони са открити и 222 броя бутилки водка и уиски от марката "VERSAGE".

Всички алкохолни опаковки са без български акцизен бандерол и без документи за платен или обезпечен акциз. Стоките са задържани в склад на Митница Лом.

За високоалкохолните напитки е образувано досъдебно производство. Административно наказание ще бъде наложено за вноса на голямото количество бира без документи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наложена е възбрана върху яйцата, произведени във ферма в с. Дончево
Наложена е възбрана върху яйцата, произведени във ферма в с. Дончево
БАБХ започва самолетна ваксинация срещу бяс по дивите животни
БАБХ започва самолетна ваксинация срещу бяс по дивите животни