НОВИНИ

Задържан е лидер на престъпна група за трафик на хора

Служители на ГДБОП задържаха лидер на организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация.Операцията е проведена в хода на разследване, реализирано под наблюдението на Специализираната прокуратура.

задържан лидер престъпна група трафик хора
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 17.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Полицейските действия са проведени на 14 и 15 юни т.г. Задържан е И.Д., установен като лидер на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Извършени са процесуално-следствени действия в столичен нощен клуб и в две жилища, обособени за предоставяне на сексуални услуги.

В качеството на свидетели са разпитани 12 души. С постановление на прокуратурата, И.Д. е привлечен като обвиняем.

Акцията е продължение на реализирана на 29 и 30 януари операция. Тогава са били задържани петима от участниците в групата.

Според събраните данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата /охранители в същите заведения/ предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове, и на адреси на клиенти, като обичайната цена била 100 лв. - половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на И. Ц., който ги разпределял сред участниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин призова ЕС да подобри отношенията с Русия въпреки санкциите
Владимир Путин призова ЕС да подобри отношенията с Русия въпреки санкциите
Gipsy Kings: Свирим със същата любов, както в началото
Gipsy Kings: Свирим със същата любов, както в началото