НОВИНИ

Започна Фестивалът на меда в Несебър

Започна XVI-ия Национален фестивал на меда в Несебър, като началото му бе обявено на пл. "Месамбрия" в Стария град, съобщиха от Община Несебър.

bnt avatar logo
от БТА
15:19, 22.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
започна фестивалът меда несебър

Около 50-ина производители от цялата страна са наредили своята продукция - мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис.

В присъствието на организатори, участници, жители и гости на града приветствие от името на кмета на Несебър Николай Димитров е отправил зам.-кметът по "Търговия и туризъм" Лазар Япаджиев. В словото си той е споделил, че форумът е неизменна част от културния календар на общината и е очакван от жителите и гостите на Несебър. Зам.-кметът е пожелал Фестивалът на меда да се превърне в своеобразен празник и за участниците, и за посетителите.

Традиционно приветствие към всички е отправил и създателят на форума - несебърският пчелар Кирил Киров. Той е пожелал успех на всички производители, които са дошли да предложат продукцията от едногодишния си труд. Малко по-късно - в зала "Сочи", Кирил Киров е запознал заинтересованата аудитория с новостите по Програмата за развитие на земеделските стопанства 2017 - 2020 г. На форума са се разисквали и други въпроси от двама експерти от Държавен фонд "Земеделие", като фокусът на внимание е бил посатвен върху подмярка 6.3 от Програма за развитие на селските райони, отнасяща се до подпомагане и развитие на малките земеделски стопанства в секторите пчеларство, овощарство и зеленчукопроизводство.


Богатата палитра от лечебни, диетични и разкрасителни медни предложения ще бъде на разположение на посетителите до 4 септември, когато е краят на форума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-старата писменост в света
Най-старата писменост в света
Задържан е 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина
Задържан е 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина