Започна новата сесия на парламента

Започва новият политически сезон. След 34-дневна ваканция, депутатите се връщат на работа за първото пленарно заседание от есенната сесия на парламента.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:12, 04.09.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Очаква се новата парламентарна сесия да мине и под знака на предстоящите местни избори. Това най-вероятно ще бъде и един от акцентите в изказванията на лидерите на парламентарните групи, които традиционно звучат в пленарната зала при откриването на новата сесия.

Очаква се лидерите да очертаят приоритетите си през новия политически сезон. Сред тях безспорно ще бъдат приемането на бюджета за догодина, доходите и темата сигурност.

В началото на пленарното заседание в парламента присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Президентът ще направи обръщение пред депутатите - към тях и към нацията.

Този парламентарен сезон започва и с разделението между патриотите, което започна в края на политическия сезон, непосредствено преди лятната ваканция. Това разделение обаче управляващите смятат, че няма да повлияе на стабилността на правителството. Премиерът Бойко Борисов вчера заяви, че е получил уверение от лидера на "Атака" Волен Сидеров, че партията му продължава да стои зад кабинета.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън загуби мнозинството в парламента: Сега накъде?
Борис Джонсън загуби мнозинството в парламента: Сега накъде?
Спектакълът Защото на мама така й харесва на Аполония
Спектакълът "Защото на мама така й харесва" на "Аполония"